multe domenii colorate pe o tastatura

Top 7 trenduri digitale 2019. Cum se vor schimba marile platforme media anul acesta

Marile platforme vor suferi modificari in urmatoarea perioada

Expertii cred ca anul 2019 va aduce noi provocari in peisajul digital. Cele mai notabile trenduri ale anului vor afecta marile companii precum Google, Facebook si Amazon, scrie Business Insider.

Intr-un raport realizat de analistii Business Insider, se pare ca anul 2019 va aduce schimbari notabile in cazul marilor platforme media. De la noi regulamente, la modul in care anunturile vor circula pe Internet, trendurile digitale 2019 vor modifica industria media online.

Top 7 trenduri digitale 2019:

Noi regulamente privind prelucrarea datelor personale

Dupa scandalul Cambridge Analytica, legile privind prelucarea datelor au fost modificate. Marile companii tech vor fi nevoite sa respecte noile regulamente si sa asigure protectia utilizatorilor. Transparenta va fi cruciala in cazul investigatiilor.

Citeste si: Fenomen alarmant. Marile companii au avut acces la cele mai intime date personale ale utilizatorilor

Amazon va intrerupe duopolia Google - Facebook

Majoritatea anunturilor platite apar pe Google sau Facebook si genereaza profituri de zeci de miliarde de dolari anual. Chiar daca piata publicitatii online continua sa creasca, va incetini in curand. Anunturile pe Amazon sunt in continua crestere si vor incepe sa ia din cota Google si Facebook.

Industria publicitara va incetini si creatorii se vor baza pe abonamente

Pentru a-si asigura in continuare profitul, creatorii vor apela la abonamente, o sursa mai sigura de venit. Publicatii precum Financial Times, The New Yorker, New York Times si Politico se bazeaza deja pe o astfel de structura. Studiile recente arata ca utilizatorii ar plati intre 26 si 52 de dolari pentru un abonament anual.

Citeste si: Metoda simpla prin care utilizatorii Android pot evita reclamele personalizate pe smartphone

“Story”-urile vor deveni urmatoarea mare oportunitate pentru creatori si anunturi

Formatul de “Story”, introdus de Snapchat si perfectionat de Instagram, se refera la o colectie imersiva de video-uri si imagini. Potrivit expertilor, acest format va fi ideal pentru generarea traficului online, experiente video imersive si atingerea unui public mai tanar.

Popularitatea video-urilor de mediu-metraj va creste

Pe retelele sociale, video-urile de mediu-metraj se refera la creatii cu o durata de 5 - 20 de minute. Piata e relativ mica in comparatie cu celelalte tipuri de video si publicul e deschis unei noi tendinte digitale.

Cererea pentru video-uri gratis, dar cu reclame, va creste

In special in cazul serialelor si emisiunilor online. Acest format (numit si AVOD) s-a bucurat de popularitate in ultimii ani si fanii vor sa vada mai mult continut gratis, chiar daca include reclame.

Citeste si: Retelele de socializare, acuzate ca exploateaza copiii pentru a genera trafic

Industria eSports va deveni cea mai buna cale pentru a ajunge la un public masculin

Cel putin pentru urmatorii 10 ani. Publicul international pentru astfel de competitii e in continua crestere. In SUA, publicul tanar deja apreciaza eSports mai mult decat sportul traditional si tendinta se va accentua pe viitor. Majoritatea fanilor eSports sunt de gen masculin (in proportie de 75%, potrivit studiului Business Insider).

Aceasta tendinta va fi una dintre cele mai mai notabile in anul 2019, cu repercusiuni in urmatorul deceniu, pe multiple platforme, nu doar cele dedicate eSports.

Te-ar putea interesa si:
Google şi Meta critică reglementările stricte ale UE privind inteligenţa artificială: ”Împiedică...
Instagram a început să testeze un buton de „dislike”. Nu este, însă, pentru postări
Reel-urile de pe Instagram sunt de acum mai lungi. Creatorii de conținut au mai mult timp să se...

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...