Oficiul Comisarului Australian Pentru Informații a dat in judecata Facebook din cauza scandalului Cambridge Analytica, sustinand ca reteaua de socializare a pus in pericol informatiile personale a 300.000 de australieni, scrie BBC News.
Oficiul sustine ca gigantul tech nu a gestionat eficient datele si “le-a lasat expuse pentru a fi vandute si folosite pentru crearea profilurilor politice”. Scandalul a fost cauzat de accesarea datelor a 87 de milioane de oameni in scopuri de creare a mesajelor publicitare pentru alegerile politice.
Citeste si: YouTube, acuzat ca e “organ de radicalizare”. Ce video-uri au fost criticate
“Facebook a esuat in a lua pasii necesari pentru a proteja informatiile personale ale acestor indivizi in fata divulgarii neautorizate,” au declarat reprezentantii Oficiului.
Curtea federala australiana poate impune o amenda de 1.7 milioane de dolari australieni pentru interventii serioase sau repetate asupra datelor personale.
Citeste si: Schimbare de look pentru Facebook Messenger! Cum va arata noul design
Un reprezentant Facebook sustine ca gigantul tech a lucrat alaturi de Comisar, inca de la deschiderea investigatiei in 2018 si ca Facebook “a adoptat schimbari majore...pentru a proteja oamenii si gestiona datele lor”.
In 2018, Facebook a fost amendat 500.000 de lire sterline de Oficiul Comisarului Pentru Informații din Marea Britanie. In SUA, autoritatile au emis o amenda de 5 miliarde de dolari din acelasi motiv.
- Te-ar putea interesa si:
- De ce au picat Facebook și Instagram. Expert în tehnologie: „Un atac cibernetic este puțin...
- Elon Musk, mesaj ironic pe „X” după ce Facebook și Instagram au picat pentru aproape două ore. Sute...
- Facebook va închide secţiunea de ştiri în Statele Unite şi Australia