Pentru modele S10 si S10+, Samsung a incorporat senzorul de amprenta direct in display, o inovatie ce a incantat utilizatorii. Un expert in securitate a demonstrat ca acest senzor complex poate fi pacalit, insa, cu ajutorul unei copii 3D ai amprentei utilizatorului, scrie Forbes.
In ultimii ani, producatorii smartphone au introdus numeroase functii avansate de securizare a dispozitivelor, de la senzor de amprenta, la senzori de citire a fetei si chiar si senzori capabili sa citeasca si recunoasca venele din palma. In ciuda inovatiilor tehnologice, aceste sisteme de securitate pot fi pacalite in continuare, scrie The Verge.
Senzorul Samsung Galaxy S10 poate crea o harta 3D a amprentei utilizatorului
Potrivit Samsung, senzorul de amprenta ultrasonic ofera securitate in plus fata de un senzor traditional optic si e capabil sa creeze o harta 3D complexa a degetului utilizatorului astfel incat doar el sa poate accesa telefonul.
Citeste si: LG lanseaza un smartphone cu 7 caracteristici inovative. Ce tehnologie va introduce pe piata
Senzorul de amprenta supersonic din smartphone-urile Galaxy S10 si S10+ surprinde o imagine 3D a amprentei si nu una 2D, asa cum o face un senzor optic traditional.
Din pacate, complexitatea tehnologica a senzorului a fost pacalita de o copie. Un expert in securitate (ce foloseste contul darkshark pe Imgur) a surprins o fotografie cu amprenta sa pe un pahar de vin, a procesat-o in Photoshop si a realizat un model 3D cu ajutorul 3ds Max.
Citeste si: Motivul pentru care pretul telefoanelor mobile a crescut de la 200 la 2.000 de dolari in doar cativa ani
Dupa trei incercari si rectificari, printarea copiei 3D a durat doar 13 minute. “Pot sa realizez tot procesul in mai putin de 3 minute si sa pornesc imprimanta 3D de la distanta daca vreau copia sa fie gata pana ajung acolo,” a scris darkshark, ce a declarat ca e ingrijorat de cat de usor a fost pacalit senzorul doar cu ajutorul unei fotografii si al unor programe digitale.
Cazul Samsung Galaxy S10 si S10+ nu e prima data cand cineva a gasit o metoda de a induce in eroare senzorii unui smartphone. Politistii au folosit o copie 3D in 2016 pentru a accesa telefonul unei victime, o firma de securitate cibernetica a folosit o masca de 150 de dolari pentru a pacali sistemul FaceID al unui iPhone X in 2017 etc.
- Te-ar putea interesa si:
- Cum se vor putea încărca telefoanele mobile fără priză și cabluri. Primele teste sunt deja reușite
- ChatGPT, de acum și pe smartphone-uri. Care este avertismentul cu care își "întâmpină" utilizatorii
- Lista codurilor ”secrete” pentru telefonul mobil. Ce se întâmplă dacă le tastezi