copil cu casca VR

Scoala care permite elevilor sa trimita un robot in locul lor cand sunt bolnavi

Un district scolar din Japonia a inceput un program pilot ce va permite elevilor bolnavi sa trimita un robot la scoala in locul lor

Un district scolar din Japonia a inceput un program pilot ce va permite elevilor bolnavi sa trimita un robot la scoala in locul lor, scrie Daily Mail.

Programul are loc in scoala Tomobe-Higashi, din Kasama, un oras aflat la 96 de km de Tokyo. Robotii se numesc Ori Hime si sunt produsi de Ory Laboratory.

Citeste si: Ti-ai lasa copilul in grija unui robot? Cum arata dadaca digitala de 1400 de dolari

Robotul Ori Hime a fost creat pentru a putea fi pozitionat pe un birou. Are doua membre asemanatoare cu mainile si o camera montata pe cap ce poate fi controlata de la distanta cu ajutorul unei tablete.

De pe data de 31 octombrie, elevii bolnavi din cadrul scolii Tomobe-Higashi au primit cate un robot Ori Hime ce a fost pozitionat pe biroul lor. Cu ajutorul camerei, elevii pot urmari live ce se petrece in clasa din confortul locuintei lor.

Citeste si: 20 de milioane de angajati si-ar putea pierde locul de munca in favoarea robotilor

Mai mult, studentii vor putea comunica in clasa cu ajutorul unui sistem cu microfon si boxe. Elevii vor putea roti si capul robotilor pentru a vedea diferite parti ale clasei, precum si “mainile”.

“E distractiv sa intorc robotul in directiile pe care vreau sa le vad,” a declarat Kanae Sudo, un elev de 11 ani ce a folosit Ori Hime pentru a participa la un festival de stiinta in timp ce se afla in camera de spital, pentru Asahi Schimbun.

Citeste si: Un “judecator robot” din Estonia ar putea lua in curand decizii legale

In trecut, administratorii scolii le-au permis elevilor bolnavi sa foloseasca un sistem de camere pentru a putea urmari activitatea din clasa de acasa, insa robotii le permit sa controleze camerele si microfonul.

Potrivit administratorilor, folosirea robotilor a dus la rezultate foarte bune pana acum.

Citeste si: Inca o industrie ce ar putea “angaja” roboti. Cum ar putea fi afectata piata muncii

“Robotul poate fi controlat foarte usor si elevii simt de parca chiar ar veni la ore,” a declarat Noboru Tachi, asistentul directorului. “Vom lua serios in considerare introducerea lor la scara larga.”

Te-ar putea interesa si:
Oameni de ştiinţă japonezi au creat o „memorie universală” magnetică ultra-eficientă
Cine operează în chirurgia robotică: chirurgul sau robotul? Avantajele acestei tehnologii pentru...
Țara în care rata natalităţii s-a prăbuşit în 2024, un record negativ produs după opt ani de declin

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...