Un profesor de fizica din Ucraina a gasit o metoda inedita de a le preda lectiile elevilor ce nu pot ajunge la ore - a transformat fizica intr-o materie urmarita de milioane de oameni pe YouTube.
Pavel Viktor, un profesor de fizica din Odesa, s-a confruntat cu o problema frecvent intalnita de dascali in sezonul rece. Elevii lui raceau si nu puteau ajunge la ore, asa ca Viktor a gasit o metoda ingenioasa de a preda lectiile de la distanta.
Profesorul, in varsta de 65 de ani si aproape de pensionare, a inceput sa isi inregistreze orele pentru a se asigura ca toti elevii sai au acces la aceleasi materiale si a incarcat video-urile pe propriul canal de YouTube.
“Ma intrebau “Pavel Andreyevich, putem sa va urmarim orele pe Skype?” a declarat profesorul. “Le-am zis ca pot, sigur.”
“Nu poti pierde o luna intreaga de fizica si dupa sa recuperezi imediat,” a continuat el. “Asa ca am fost nevoit sa filmez cele mai complicate lectii intr-o sala goala.”
Profesorul a incarcat lectiile pe YouTube si a transformat fizica intr-o materie iubita de elevi
Scoala lui Viktor a cumparat aparatura video ce i-au permis sa transmita in direct lectiile de fizica si sa le incarce si pe YouTube.
In orele sale online, Viktor si elevii sai se folosesc de recuzita vasta pentru a realiza demonstratii si experimente de fizica simple, dar in acelasi timp uimitoare.
Popularitatea sa online a crescut treptat. In acest moment, video-urile profesorului au peste 8 milioane de vizualizari si canalul sau de YouTube are aproape 200.000 de abonati.
“Fericirea inseamna sa fii inteles,” a declarat Viktor. “In comentariile pentru orele mele citesc frecvent “Intelegem foarte bine despre ce vorbesti”. Daca ceilalti te pot intelege, ai motive sa fii fericit.”
Viktor incearca sa raspunda intrebarilor despre fizica oricui e interesat. In ciuda faimei sale, profesorul e interesat doar de calitatea educatiei si nu de posibilitatea vreunui castig financiar.
“Am tot primit oferte, insa le-am refuzat pe toate. Eu cred ca doua lucruri in viata trebuie sa fie gratis: educatia si sanatatea. Daca imi permit sa o fac, de ce sa nu o fac asa?”
Dupa succesul inregistrat de canalul lui, dascalul si-a ajutat alti colegi sa realizeze propriile video-uri educationale, efort pe care il considera, citandu-l pe Puskin, un “monument imaterial dedicat mie insumi”.
Daca se va pensiona, mostenirea lui Viktor va ramane transformarea fizicii intr-o materie iubita de elevii sai. Video-urile lui vor ramane pe YouTube si vor putea educa o noua generatie de elevi pasionati de fizica.
- Te-ar putea interesa si:
- Paradoxul radiaţiei găurilor negre. Cum ar putea fi rezolvat, potrivit unui nou studiu. „Va avea un...
- Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit...
- Un youtuber care și-a înscenat un accident de avion a fost condamnat la închisoare. Nu a renunțat...