In ultimii ani, pretul smartphone-urilor a crescut drastic, ceea ce scade accesibilitatea lor pentru multi consumatori. Chiar si pentru cei ce isi pot permite un nou model la fiecare 2 ani e indicat e sa isi foloseasca smartphone-ul cat mai mult timp, potrivit Business Insider.
In 2017, Apple a dezvaluit noul iPhone X, cu pretul de pornire de 999 de dolari. Consumatorii s-au inghesuit sa cumpere dispozitivul, in ciuda pretului ridicat, si ceilalti producatori de telefoane (Google, LG, Samsung etc) au urmat exemplul si au folosit aceeasi strategie.
Ca urmare, smartphone-urile de astazi au preturi de pornire foarte mari. Chiar daca producatorii argumenteaza ca telefoanele actuale sunt mai performante decat cele de acum cativa ani si isi merita pretul, exista alte smartphone-uri la fel de capabile ce nu costa 1.000 de dolari.
OnePLus 6T si Moto G6 (ce are si camera si baterie impresionante) sunt telefoane cu numeroase capacitati premium ce costa doar 550, respectiv 250 de dolari.
Daca telefoanele celor mai mari producatori vor continua sa fie achizitionate la preturi foarte mari, in primele luni de la lansare, tendinta va continua si se va dezvolta.
Pentru a nu sustine tendinta marilor producatori de ridicare a pretului cu fiecare model, ideal e sa iti folosesti smartphone-ul cat mai mult timp posibil, potrivit Business Insider. Exista numeroase metode prin care poti proteja bateria si exteriorul telefonului, pentru a nu necesita un inlocuitor in doar 2 ani.
Mai mult, majoritatea smartphone-urilor actuale ofera aproape aceleasi optiuni si rata de inovatie nu e la fel de accelerata ca acum 5 ani. Urmatoarea generatie de telefoane ar putea sa nu ofere atat de multe specificatii in plus fata de telefoanele lansate in ultimii ani, ce au deja o tehnologie impresionanta.
E posibil sa investesti o suma considerabila intr-un dispozitiv ce nu e cu mult mai bun decat cel pe care il folosesti acum. Daca nu esti de acord cu tacticile de stabilire a pretului ale unor producatori de smartphone-uri, e indicat sa iti folosesti smartphone-ul cat mai mult timp.
- Te-ar putea interesa si:
- Cum se vor putea încărca telefoanele mobile fără priză și cabluri. Primele teste sunt deja reușite
- ChatGPT, de acum și pe smartphone-uri. Care este avertismentul cu care își "întâmpină" utilizatorii
- Lista codurilor ”secrete” pentru telefonul mobil. Ce se întâmplă dacă le tastezi