Presedintele SUA, Donald Trump, a mai primit un avertisment privind interdictia Huawei, de aceasta data de la una dintre cele mai mari companii americane, Microsoft, scrie Forbes.
Presedintele si CLO-ul Microsoft, Brad Smith, si-a acuzat propriul guvern ca se comporta “ne-american” din cauza modului in care a gestionat situatia Huawei, intr-un interviu cu Bloomberg Businessweek.
Smith sustine ca orice actiune luata impotriva Huawei trebuie sa aiba “o baza solida de fapte reale, logica si lege”. Potrivit lui Smith, s-a lovit de gestionarea surprinzatoare a situatiei atunci cand Microsoft a interactionat cu entitatile ce aplica restrictiile.
Citeste si: Microsoft pregateste o lansare spectaculoasa pe 2 octombrie. Unde va avea loc evenimentul
“De foarte multe ori, ce primim ca raspuns e ‘ei, bine, daca voi ati sti ce stim noi, ati fi de acord cu noi’. Si raspuns nostru e ‘super, arati-ne ce stiti ca sa putem decide noi. Asa functioneaza tara asta’,” a declarat Smith.
Reprezentantul Microsoft crede ca interdictia va afecta sectorul tech la nivel global
Smith avertizeaza ca vor fi consecinte importante pentru sectorul tech la nivel global din cauza situatiei dintre guvernul SUA si Huawei si a restrictiilor de furnizare si ca aceste consecinte vor afecta grav companiile SUA.
Citeste si: Huawei Romania a fost inclusa de SUA pe “lista neagra” a companiilor
In interviu, Smith l-a si criticat pe Trump din cauza situatiei Huawei, cu ajutorul unei analogii pe care presedintele ar putea s-o inteleaga mai usor, pentru ca are experienta in domeniu. “Sa ii spui unei companii tech ca poate vinde produse, insa nu poate cumpara sisteme de operare sau cipuri, e ca si cum ai spune unei companii hoteliere ca poate sa isi dechide usile, dar sa nu puna paturi in camere sau mancare in restaurant. Oricum ai lua-o, pui in pericol supravietuirea companiei.”
Pe langa Microsoft, reprezentanti ai companiilor Google, Intel, Quallcomm, Nvidia si Facebook, ce furnizeaza componente sau servicii pentru Huawei, au cerut revizuirea interdictiei, cel putin pana la justificarea acuzatiilor. Se zvoneste ca Huawei a cheltuit 12 miliarde de dolari pe an pe componente hardware si software cumparare din SUA.
O astfel de situatie pune in pericol gigantii tech din SUA ce domina industria. “Nu poti sa te numesti lider global al tehnologiei daca nu iti poti livra tehnologia intregului glob,” a continuat Smith. “Singurul mod prin care poti gestiona tehnologia globala e sa ai guverne ce chiar lucreaza unul cu celalalt.”
Huawei se pregateste sa lanseze noua serie Mate 30, primele smartphone-uri Android ale companiei ce nu vor beneficia de optiuni precum Gmail, Google Maps si Play store. Ramane de vazut daca interdictia impotriva gigantului tech din Asia va fi modificata ca urmare a avertismentelor Microsoft si ale altor firme americane.
- Te-ar putea interesa si:
- Primele eşantioane aduse vreodată pe Terra de pe faţa nevăzută a Lunii. Sonda spaţială Chang'e-6 a...
- China a ordonat eliminarea WhatsApp şi Threads din App Store. Ce motiv a invocat Beijing
- Facebook va închide secţiunea de ştiri în Statele Unite şi Australia