Moderatorii de continut pentru YouTube au primit avertizari legale ca slujba ar putea avea un impact negativ asupra sanatatii mintale si poate cauza stres post-traumatic, potrivit unui nou raport, scrie The Guardian.
Retelele de socializare isi informeaza angajatii cu privire la efectele negative pe care le pot avea joburile de moderator dupa ce au iesit la iveala mai multe rapoarte despre conditiile draconice de munca, ce includ programe extinse de vizionare a continutului violent si cu exploatare sexuala.
Citeste si: Cea mai descarcata aplicatie a deceniului. Ce retele de socializare a devansat
Inainte sa accepte un post cu Accenture, un subcontractant ce lucreaza cu mai multe retele de socializare si gestioneaza moderatorii YouTube dintr-o firma din Texas, angajatii trebuie sa semneze un contract prin care iau la cunostinta impactul mental pe care il poate avea o astfel de munca.
Contractul a fost introdus la cateva zile dupa ce The Verge a publicat o investigatie despre epidemia de stres post-traumatic in randul angajatilor la firma. Compania le-a spus moderatorilor ca “e posibil ca revizuirea unui astfel de material sa aiba un impact asupra sanatatii mintale si ar putea duce chiar si la stres post-traumatic (TSPT)”.
Citeste si: Cele mai apreciate video-uri YouTube in anul 2019. Ce creatori se afla in top
“Bunastarea oamenilor nostri e o prioritare,” a declarat un reprezentant pentru Accenture, scrie The Guardian. “Actualizam regulat informatia pe care o oferim oamenilor nostri pentru a ne asigura ca inteleg pe deplin munca pe care trebuie sa o realizeze.”
Contractul nu a fost trimis de compania-mama YouTube, Google. “Moderatorii au o munca vitala si necesara de a mentine platformele digitale sigure pentru toata lumea,” a declarat un reprezentant YouTube. “Alegem companiile partenere cu grija si le cerem sa ofere resursele necesare mentinerii bunastarii si sanatatii mintale a moderatorilor.”
Citeste si: Mark Zuckerberg si-ar fi creat un profil secret pe o retea de socializare rivala. Ce conturi urmareste
YouTube nu e singura platforma ai caror angajati pot suferi de stres post-traumatic in urma gestionarii continutul problematic. Angajatii Facebook au suferit efecte psihologice negative din cauza vizionarii continutului violent zilnic, potrivit unui raport realizat de The Guardian in 2019.
- Te-ar putea interesa si:
- Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit...
- De ce au picat Facebook și Instagram. Expert în tehnologie: „Un atac cibernetic este puțin...
- Elon Musk, mesaj ironic pe „X” după ce Facebook și Instagram au picat pentru aproape două ore. Sute...