Huawei a reusit sa impresioneze expertii cu modelul sau P30 Pro, pentru care a castigat premiul “Best Photo Smartphone 2019”. Pentru a vedea cat de performant e cu adevarat smartphone-ul, l-am testat timp de o saptamana.
Smartphone-ul e recunoscut pentru capacitatile sale foto, durata bateriei si design-ul atragator. Noi am testat varianta cu 8 GB RAM si 256 GB spatiu de stocare, cu versiunea EMUI 9.1.0.
Review Huawei P30 Pro
In saptamana in care l-am testat, ne-am axat pe 4 elemente principale: design, baterie, capacitate foto/video si performanta.
Design
Carcasa Breathing Crystal si forma curbata a telefonului (similara cu cea a modelelor Samsung) e impresionanta, dar recomandam achizitionarea unei huse transparente - astfel va puteti bucura de nuantele telefonului fara sa va faceti griji ca vor ramane urme de degete pe carcasa.
In aceasta privinta, e destul de sensibil si greu de intretinut, de unde si nevoia de-al proteja de zgarieturi, semne sau murdarie.
Citeste si: Huawei va putea lucra din nou cu firme americane. Cum a fost modificata interdictia
Huawei P30 Pro are unele dintre cele mai mari dimensiuni de smartphone de pe piata in acest moment (latime 73.4 mm, inaltime 158 mm, grosime 8.41 mm, greutate aproximativ 192 g), dar nu ni s-a parut atat de mare atunci cand l-am folosit, datorita design-ului si ecranului usor curbat.
Baterie
P30 Pro este dotat cu un acumulator de 4200mAh si cu SuperCharge de 40W. Huawei sustine ca bateria se incarca pana la 70% in 30 de minute si dispozitivul poate fi functional timp de mai mult de o zi, in conditii de utilizare intensa.
Citeste si: Aplicatii de Android pe care trebuie sa le eviti. De ce sunt periculoase
In testele noastre, am incarcat initial bateria pana la 100%, dupa care, timp de 2 ore am descarcat aplicatii de cativa GB, am pastrat WiFi-ul si Locatia pornite, am jucat jocuri si am urmarit video-uri pe YouTube, neintrerupt. Dupa 2 ore, bateria ajunsese la 87%.
O ora de vizionat video-uri pe YouTube descarca bateria doar cu 5% si telefonul se incarca repede. Bateria este, deci, foarte buna.
Capacitate foto/video
Am comparat deja capacitatea foto a noului Huawei P30 Pro cu modelul precedent, Huawei P20 Pro. In testele initiale, de acum o luna, noul flagship ne-a impresionat.
Acum am intampinat cateva dificultati privind calitatea si profunzimea de camp din imagini, ceea ce ne-a facut sa credem ca se datoreaza telefonului pe care l-am primit acum pentru teste si nu modelului P30 Pro in sine.
In testul initial din luna mai, calitatea tuturor imaginilor, indiferent de mod, a fost exceptionala.
Huawei P30 Pro are o camera principala de 40MP cu senzor SuperSpectrum, o camera ultra-wide de 20MP, o camera telefoto de 8MP, o camera Huawei Time-of-Flight (TOF), dar si o camera frontala de 32MP.
S-au evidentiat imaginile surprinse cu ajutorul optiunii wide, ce iti permite sa fotografiezi cladiri, peisaje sau grupuri de prieteni fara sa iti mai faci griji ca nu poti surprinde toate detaliile in acelasi cadru.
Imaginile realizate in Night Mode pe Huawei P30 Pro sunt si mai bune. Scenele surprinse in conditii de luminozitate scazuta par a fi facute ziua. Se observa o usoara nuanta galbena, insa poate fi scoasa cu usurinta cand editezi poza.
Camera frontala de 32 MP nu a fost la fel de performanta precum sistemul de camere de pe spatele dispozitivului. Am observat aceeasi problema cu profunzimea de camp si selfie-urile realizate cu setarile din fabrica nu au iesit chiar conform asteptarilor.
Citeste si: Cum vor schimba retelele 5G telefonul tau mobil. Tehnologia revolutionara va fi introdusa in curand
Vestea buna e ca sistemul de camere Huawei poate fi personalizat in optiunea Pro si poti obtine imagini cu o calitate similara cu cea a unui aparat de fotografiat. Pentru un smartphone, performanta foto a fost buna, dar nu la fel de buna ca cea a telefonului P30 Pro pe care l-am testat in luna mai.
In ceea ce riveste Zoom-ul, acesta poate surprinde pe hartie, insa in varianta de 50x este foarte grea finalizarea focusarii. Desi specificatiile subiliniaza aceasta trasatura a telefonului, in realitate este foarte greu ca un fotograf amator sa realizeze o poza cu Zoom 50x. De altfel, orice apropiere mai mare de 10x incepe sa ridice probleme.
Performanta
Una dintre problemele principale ale utilizatorilor de smartphone-uri e incalzirea dispozitivelor daca sunt utilizate o perioada indelungata de timp. Nu s-a observat o incalzire iesita din comun, in ciuda utilizarii intense.
Seria P30 beneficiaza de procesorul Kirin 980 de 7nm cu o capacitatea de procesare Dual-NPU asistata de inteligenta artificiala.
Citeste si: Top smartphone: ce dispozitiv realizeaza cele mai bune selfie-uri
Am observat ca P30 Pro nu are comenzi atat de intuitive precum alte smartphone-uri. Daca esti obisnuit cu alte telefoane Android, trecerea ar putea fi dificila, chiar si pentru utilizatorii Huawei P20 Pro (precum unul dintre editorii nostri). Acestea fiind zise, gradul de personalizare disponibil pe acest telefon iti va permite sa reconfigurezi numeroase comenzi in functie de nevoile si preferintele tale.
Telefonul e dotat si cu un infrared blaster (senzor cu infrarosu) ce iti permite sa controlezi alte dispozitive pentru care ai avea nevoie de telecomanda. Nu am reusit sa testam aceasta optiune, dar ideea unui smartphone ce poate fi folosit si pe post de telecomanda, mai ales in contextul dezvoltarii caselor smart, pare foarte buna.
Citeste si: Topul smartphone-urilor cu cea mai buna camera foto
Noul Huawei P30 Pro e potrivit pentru utilizatorii ce vor sa aiba un aparat foto foarte performant incorporat intr-un smartphone cu o baterie care rezista toata ziua (si chiar mai mult). Telefonul are atat de mult optiuni incat poate oferi o experienta placuta aproape oricarui utilizator, chiar daca necesita o personalizare initiala substantiala.
- Te-ar putea interesa si:
- Cum se vor putea încărca telefoanele mobile fără priză și cabluri. Primele teste sunt deja reușite
- ChatGPT, de acum și pe smartphone-uri. Care este avertismentul cu care își "întâmpină" utilizatorii
- Lista codurilor ”secrete” pentru telefonul mobil. Ce se întâmplă dacă le tastezi