bill gates

“Cea mai mare greseala” din cariera lui Bill Gates. Ce decizie de 400 de miliarde de dolari regreta cofondatorul Microsoft

Bill Gates e unul dintre cei mai generosi miliardari din lume. El si sotia sa au donat sute de milioane de dolari pentru cauze din intreaga lume

Bill Gates e un antreprenor de succes, ce a reusit sa stranga o avere de peste 100 de miliarde de dolari, potrivit Forbes. Chiar daca are o cariera extraordinara, miliardarul sustine ca “cea mai mare greseala” din viata sa a afectat negativ compania Microsoft, scrie The Independent.

In cadrul unui eveniment organizat de Village Global, Gates a recunoscut ca a comis o greseala pe care inca o regreta - a permis companiei Google oportunitatea de a lansa Android.

Citeste si: Bill Gates a dezvaluit cele mai bune carti pe care le-a citit in 2018. Ce titluri apar pe lista miliardarului

Potrivit cofondatorului Microsoft, “lumea software, in special daca vorbim de platforme, e o piata in care castigatorul ia tot”.

“Cea mai mare greseala a mea e...orice gestionare gresita pe care am intreprins-o ce a dus la punctul in care Microsoft nu a devenit ce e Android acum,” a declarat el. “Vreau sa spun, Android e platforma standard pentru telefoane - in format non-Apple. Ar fi fost normal ca Microsoft sa castige.”

Citeste si: Google va fi investigat pentru modul in care utilizeaza informatiile utilizatorilor

“Chiar e o arie in care castigatorul ia tot. E loc pentru fix un sistem de operare non-Apple si ce valoare are? 400 de miliarde de dolari ce ar fi putut ajunge de la compania G la compania M,” a continuat el.

Citeste si: A fost numita urmatorul Bill Gates, dar a reusit sa piarda 4.5 miliarde de dolari

Google a cumparat Android in 2005 pentru o suma estimata la 50 de milioane de dolari. Chiar daca Gates regreta ca nu a prevazut puterea pe care o va avea Android pe piata tech si nevoia unui sistem de operare pentru smartphone-uri, miliardarul crede ca Microsoft e in continuare “foarte puternica”. Chiar si asa, el sustine ca daca nu ar fi gresit in contextul Android, Microsoft ar fi fost “compania de top” si nu “una dintre companiile de top”.

Te-ar putea interesa si:
Google şi Meta critică reglementările stricte ale UE privind inteligenţa artificială: ”Împiedică...
Inundaţiile, prezise cu câteva zile în avans cu ajutorul inteligenţei artificiale
Avertismentul lansat de experți în securitate cibernetică: „Conturile Google pot fi sparte fără...

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...