V-ați întrebat vreodată de ce este așa important să avem muzee și, mai ales, să le vizităm?
Răspunsul vine de la sine. Aceste locuri speciale ne apropie de spații culturale și științifice inedite prin flux vizual și inspirațional, prin socializare și prin brainstorming.
S-a demonstrat că vizitele la muzeu duc la o creștere accentuată a nivelului de serotonină în organism. Cu alte cuvinte, a păși într-un astfel de spațiu ne face să ne simțim mult mai bine. Concluziile unor studii recente au demonstrat că oamenii sunt mai satisfăcuți sufletește când cheltuiesc banii pe experiențe de acest gen, cum este o vizită la muzeu, decât atunci când își achiziționează fel și fel de lucruri.
Fie că suntem mici sau mari, noi, vizitatorii percepem exponatele istorice, tehnice sau naturale într-o manieră proprie. Muzeele ne dezvoltă astfel dorința de cunoaștere, creativitatea și imaginația.
Despre unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite muzee din România, precum și despre celebrul cercetator care l-a înființat și care i-a împrumutat din notorietatea sa am discutat într-una din edițiile de colecție ale emisiunii Digipedia Știință. Aflați de la dr. Luis Ovidiu Popa, managerul Muzeului Național de Istorie Naturală Grigore Antipa amănunte inedite despre un loc unic.
- Te-ar putea interesa si:
- Dr. Bogdan Ivănescu (DIGIPEDIA): Un curs de prim-ajutor - pregătirea pentru imposibil
- MĂGURELE SCIENCE PARK și DIGIPEDIA: Cum cercetarea și educația colaborează pentru un viitor...
- Expediția Imja Tse 2024: O Călătorie Spre Vârfurile Interioare