Numărul infecțiilor cu noul coronavirus continuă să crească de la o zi la alta, iar veștile de la oamenii de știință nu sunt deloc bune, întrucât aceștia susțin că nu ne vom putea întoarce la viața obișnuită până în 2023.
Oamenii de știință susțin că un vaccin împotriva Covid-19 nu ne va ajuta să ne reluăm viața dinainte de pandemie mai devreme de 2023, în ciuda eforturilor susținute de a găsi o modalitate pentru a imuniza populația.
Deși oamenii de știință susțineau că vor dezvolta un vaccin împotriva coronavirus până la finalul acestui an, se pare că acesta ar putea fi aprobat abia în primăvară și, chiar și așa, vor mai dura câteva luni bune, poate chiar și un an, până când populația va fi imunizată.
Acest verdict vine ca un șoc pentru mulți oameni, mai ales pentru cei disperați să ajute la eradicarea pandemiei de coronavirus.
Autorul studiului, prof. Nilay Shah, expert în inginerie chimică la Imperial College din Londra, susține că procedura de vaccinare a populației nu va fi o procedură simplă, ci va dura câteva luni bune.
”Să fie aprobat un vaccin nu înseamnă că toată lumea va fi imunizată imediat, într-o lună. Vorbim despre alte șase luni, poate nouă luni sau chiar un an. Va dura ceva până vom imuniza oamenii după ce vaccinul va fi aprobat.”, a explicat acesta.
De asemenea, el a declarat că aprobarea unui vaccin împotriva COVID-19 ar însemna un efort logistic fără precedent pentru a vaccina toate grupele de vârste, atât în cabinetele de medicină generală, dar și în clinicile temporare.
”Vor fi nevoiți să înceapă cu oamenii cu vârste de peste 80 de ani, iar apoi să ”meargă” pe categorii de vârste, 75-80 de ani, 70-75 și tot așa.”, a mai explicat prof. Nilay Shah, care susține că vor avea nevoie de șapte-nouă luni pentru a imuniza toată populația.
Astfel, acesta atrage atenția că până va fi aprobat un vaccin și până vor putea fi imunizați oamenii, distanțarea socială rămâne singura modalitate de a stopa extinderea virusului.
De asemenea, prof. Charles Bangham, exper în imunologie la Imperial College din Londra, nu respinge ideea de a fi adoptate noi măsuri de restricții, având în vedere extinderea virusului.
”Va trebui să avem restricții până anul viitor.”, a mai spus el.
Peste un milion de oameni au murit de Covid-19
Un milion de oameni au murit din cauza Covid-19 pe întreg Globul, potrivit cifrelor furnizate de Worldometers. Mai mult de jumătate dintre decese s-au înregistrat în doar patru țări: SUA, Brazilia, India, Mexic.
Statele Unite continuă să se situeze pe primul loc la acest capitol, cu 210.000 decese provocate de coronavirus.
Brazilia (142.000), India (96.000), Mexic (76.000) sunt următoarele clasate.
Prima țară europeană care apare în acest top negru este Marea Britanie, cu 42.000 de morți, urmată de Italia, cu 35.000, potrivit Digi24.
România este pe locul 30 în clasamentul victimelor provocate de coronavirus, cu peste 4.700 de decese înregistrate.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Un vaccin cu bacterii modificate, promiţător ca imunoterapie împotriva cancerului. Cum funcționează
- Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor...
- Când va ajunge populația mondială la un maxim numeric. O scădere accelerată va urma rapid după...