Atlassian, o companie de software din Australia, a anunțat că își mută sediul într-un zgârie-nori masiv construit din lemn și oțel. Clădirea de 40 de etaje va fi cea mai înaltă din lume construită din “cherestea hibridă”, scrie Popular Mechanics.
Cheresteaua e făcută, de obicei, prin fuzionarea straturilor de lemn și reprezintă un pericol pentru emisiile de dioxid de carbon. Clădirea Atlassian, în schimb, ce va avea o înălțimea de 180 de m, cu mai multe straturi de acoperiș și grădini exterioare, va avea o amprentă de carbon neutră.
Clădirea zgârie-nori va funcționa complet cu energie regenerabilă, potrivit arhitecților. Geamurile se vor umbri singure pentru a reduce încălzirea și întreaga structură va conține panouri solare.
“Cheresteaua laminată încrucișată a un material foarte verde și ne ajută să evităm cantități imense de oțel și beton,” a declarat Scott Hazard, din cadrul Atlassian.
Acest gen de structuri folosesc o cantitate mică de oțel pentru elementele structurale de bază, după care folosesc cherestea oriunde e posibil.
Incredibly proud of the whole @Atlassian workplace team 👏🏻
The NSW Tech Central Precinct + our new building are precisely the sort of smart, green recovery project Australia 's economy needs.
The entire team has _nailed_ the brief 🌱👩🏻💻
A thread (1/4) pic.twitter.com/cqTWeEUkIF— Mike Cannon-Brookes 👨🏼💻🧢 (@mcannonbrookes) June 24, 2020
Sediul Atlassian se va afla în centrul bazei tech din Sydney, susținută de guvern, potrivit Morning Herald. 4.000 de angajați vor putea lucra în clădirea inovativa de lemn. Până acum, Atlassian doar a anunțat proiectul și a prezentat conceptul, însă rămâne de văzut ce alte detalii vor oferi despre modul în care va fi construită structura.
- Te-ar putea interesa si:
- Temperatură-record în Australia pe timpul iernii. S-au înregistrat 41,6°C, în tabăra militară Yampi...
- Facebook va închide secţiunea de ştiri în Statele Unite şi Australia
- Un stadion din Serie A va avea peste 2.000 de panouri solare pe acoperiş. Planul Italiei legat de...