In ciuda evolutiei tehnologice a smartphone-urilor, telefoanele continua sa aiba o slabiciune ce poate duce usor la distrugerea lor. Chiar daca unele dispozitive pot supravietui unei caderi de la inaltimea de 30 m, se pot sparge complet daca iti cad din mana sau buzunar. Explicatia e simpla: conteaza foarte mult unghiul impactului.
Sticla e unul dintre materialele des folosite in productia telefoanelor mobile. Desi ultimele inovatii tehnologice garanteaza ca smartphone-ul tau poate indura uzul zilnic o perioada mai indelungata si are un aspect placut, sticla reprezinta si o slabiciune a dispozitivelor.
Procesul de racire a sticlei garanteaza ca noile modele sunt mult mai rezistente la impactul frontal (la fel cum se intampla si in cazul geamurilor casei sau cabinei de dus), dar include si o tensiune mult mai mare la nivelul structurii. In momentul in care smartphone-ul cade si impactul are loc in unghi si nu frontal atunci creste riscul spargerii ecranului.
Daca sticla a fost racita corect si daca impactul telefonului cu pamantul e frontal, atunci cresc sansele ca smartphone-ul sa supravietuiasca fara nicio zgarietura. Anumite suprafete pot produce pagube mult mai mari, cele mai periculoase dintre acestea fiind cimentul.
Citeste si: Telefoanele mobile si retele sociale ne afecteaza somnul. De ce avem nevoie de mai mult de 8 ore de somn
Un nou tip de sticla, numita Willow Glass (Sticla Salcie), ar putea revolutiona industria pentru ca procesul de racire al sticlei nu presupune contactul cu nicio alta suprafata, insa este in testare momentan, potrivit livescience.com.
Vezi un test cu smartphone-uri ce cad de la inaltimea de 30 de m in video-ul de jos:
- Te-ar putea interesa si:
- Ti-au intrat hackerii in telefon? 6 semne clare ca ai fost victima lor
- Cum pot hackerii sa intre in smartphone-ul tau, de la distanta