Girl,Holding,Glass,Red,Wine,And,Wooden,Plate,With,Cheese.

Ce se întâmplă în organismul tău dacă vei consuma brânză și vin roșu

Credit foto: Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea din Iowa au dezvăluit că vinul roșu și brânza au beneficii importante asupra sănătății, întrucât pot ajuta în lupta reducerii declinului cognitiv.

Experții au analizat date provenind de la 1.787 de adulți cu vârste cuprinse între 46 și 77 de ani, pe care i-au rugat să completeze chestionare legate de dieta lor și consumul de alcool.

Rezultatele au arătat că brânza a fost, de departe, una dintre cele mai eficiente alimente în prevenirea sau ameliorarea problemelor cognitive, apărute din cauza vârstei înaintate.

Citește și: Luptă acerbă între companiile farmaceutice pentru crearea pastilei anti-Covid-19. Pilula ar neutraliza virusul în doar zece zile

S-a demonstrat, de asemenea, că un consum constant de vin roșu îmbunătățește funcțiile cognitive, în timp ce consumul săptămânal de miel îmbunătățește activitatea cognitivă pe termen lung.

Pe de altă parte, s-a descoperit că un consum excesiv de sare crește riscul de probleme cognitive.

„Am fost plăcut surprins că rezultatele studiului nostru sugerează ca un consum responsabil de brânză și vin roșu, nu numai că ne ajută să facem față pandemiei de COVID-19, dar ne poate ajuta și să ne descurcăm într-o lume din ce în ce mai complexă, care pare că nu stă niciodată pe loc”, spune Dr. Auriel Willette, șeful studiului.

„În timp ce am luat în considerare posibilitatea că acest rezultat s-a datorat doar modului în care oamenii bogați se hrănesc, sunt necesare studii clinice aleatorii care să demonstreze dacă adăugarea unor mici schimbări în dieta noastră ar putea să ne ajute creierul într-un mod semnificativ”,  adaugă acesta.

În timp ce motivul legăturii dintre cele două rămâne neclar, cercetătorii cred că brânza și vinul roșu ar putea să protejeze anumite persoane împotriva efectelor Alzheimerului.

Citește și: Cum arată plămânii unui bolnav Covid nevaccinat față de cei ai unui pacient imunizat. Imaginea publicată de un medic din SUA

Brandon Klinedinst, unul dintre autorii studiului, a adăugat: „În funcție de factorii genetici pe care-i purtați, unii indivizi par să fie mai protejați de efectele Alzheimerului, în timp ce ce alții par să aibă un risc mai crescut de a dezvolta simptome specifice acestei boli.”

„Cu toate astea, consider că o alimentație corespunzătoare pot preveni boala și declinul cognitiv.”

„Probabil că ceea ce căutăm este să îmbunătățim modul în care mâncăm. Să cunoaștem importanța acestui lucru contribuie la o mai bună înțelegere a Alzheimerului și al modului în care putem să-i inversăm efectele” a mai adăugat Klinedinst.

Te-ar putea interesa si:
Secretul din raftul cu condimente și ierburi aromatice. În ce se găsește acidul carsonic, un nou...
Încep testele la om cu o nouă abordare pentru tratarea bolii Alzheimer. Cercetătorii susțin că un...
Exerciţiile fizice, în special după vârsta de 50 de ani, reduc riscul de demenţă. Concluziile unui...

Partenerii noștri

Mars,-,The,Red,Planet.,Martian,Surface,And,Dust,In

Noi date susţin ipoteza existenţei apei lichide la adâncimi mari în subsolul lui Marte

Noi dovezi convingătoare susţin ipoteza existenţei apei în stare lichidă la adâncimi mari în...