Beautiful,Young,Woman,Sleeping,In,Her,Bed,In,The,Bedroom.

Ce se întâmplă în organismul bolnavilor de Covid-19. Rinichii, printre organele afectate de virusul SARS-CoV-2

Infecția cu noul coronavirus lasă urme adânci asupra rinichilor pacienților de Covid-19, întrucât capacitatea lor de a filtra deșeurile și substanțele toxice este redusă substanțial.

Potrivit unui studiu publicat de medRxiv, ce a fost realizat pe 103 bolnavi de coronavirus, 24 la sută dintre aceștia au prezentat niveluri ridicate de albumină în urină, iar 21% aveau niveluri ridicate de cistatină c în urină.

În același timp, 25% dintre pacienți aveau o bucată neinfecțioasă a coronavirusului - proteina spike - în urină, dar niciuna dintre probe nu conținea virusuri infecțioase.

Citește și: Cum îți dai seama că ai contractat virusul SARS-CoV-2. Semnele timpurii pe care nu trebuie să le ignori

Astfel, acest lucru arată că particulele de virus au fost cauzate de o ”anomalie de filtrare”, și nu de o infecție virală a rinichilor.

Cercetătorii au arătat, de asemenea, că niciunul intre pacienți nu a prezentat semne de disfuncție renală, cu excepția problemelor de filtrare.

"În acest stadiu, nu știm dacă aceste anomalii sunt sau nu un semn al consecințelor pe termen lung", a spus coautorul Choukri Ben Mamoun de la Școala de Medicină din Yale. Din acest motiv, raportăm aceste constatări și subliniem necesitatea examinării pe termen lung a consecințelor acestei infecții”.

Citește și: O nouă înșelătorie face ravagii pe WhatsApp. Aplicația pe care nu trebuie să o instalezi în telefon

Infecția cu noul coronavirus, indicată de un alt simptom

În timp ce tusea persistentă, febra și pierderea gustului și a mirosului sunt cele mai frecvente simptome, iritația ochilor a fost identificată ca un alt semn potențial al Covid-19 în urmă cu câteva săptămâni.

Studiul a fost realizat de Universitatea Anglia Ruskin, folosind datele a 83 de pacienți cu Covid-19, iar experții au stabilit că sensibilitatea la lumină, cunoscută sub numele de fotofobie, a fost identificată la 18% dintre pacienți.

Credit foto: Shutterstock 

Te-ar putea interesa si:
Probleme pulmonare ascunse, descoperite la copiii cu Covid de lungă durată
Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor...
O adolescentă de 15 ani, primul caz pediatric de paralizie a corzilor vocale cauzată de Covid-19

Partenerii noștri

fasting, post prelungit

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mănânci nimic timp de 72 de ore. Posibile beneficii și riscuri

Postul prelungit, adică perioadele în care o persoană alege să nu consume deloc alimente, doar apă...