Să renunți la obiceiul de a consuma alcool, chiar dacă e vorba despre o săptămână, o lună sau chiar permanent, poate fi extrem de benefic pentru sănătatea creierului tău, întrucât ajută anumite regiuni ale acestuia să funcționeze optim și chiar îmbunătățește memoria.
”Atunci când încetezi să consumi alcool, creierul începe să se vindece la nivel neurochimic.”, a declarat dr. Donald Sansom, director medical al unui centru destinat persoanelor dependente de substanțe din Sierra Tucson.
Neurotransmițătorii, care sunt responsabili de transmiterea informațiilor către creier, se schimbă extrem de repede când încetezi să mai bei. Alcoolul ajută acidul gama-aminobutiric, care inhibă activitatea creierului și glutamatul, care îl stimulează. Tocmai de aceea, atunci când bei, creierul tău este mai puțin stimulat, motiv pentru care te simți relaxat și fericit. De cealaltă parte, explică medicul Sansom, atunci când încetezi să bei, lucrurile se schimbă și te vei simți mai trist.
În cazul în care obișnuiești să bei cu regularitate, adică consumi mai mult de opt-zece băuturi pe zi, atunci creierul tău are tendința să dezvolte o toleranță crescută, ceea ce înseamnă că trebuie să bei mai mult ca să atingi acel nivel de relaxare.
De asemenea, persoanele care încetează să consume alcool își vor îmbunătăți sănătatea ficatului, întrucât nu se va mai depune o cantitate mare de grăsime. În plus, acest lucru se va resfrâne și la nivelul stomacului, astfel că nu te vei mai confrunta cu diferite probleme. În plus, renunțarea la alcool îți va normaliza nivelul de glucoză din sânge și vei ajunge chiar să slăbești.
Cum vor miliardarii lumii să devina imortali: ce metodă controversată folosesc pentru întinerire
Alcoolul reprezintă un factor de risc în apariția cancerului, motiv pentru care dacă vei renunța la acesta vei reduce, de asemenea, șansele să dezvolți o astfel de boală.
În timp, vei ajunge să dormi mai bine. Deși vei avea tendința să adormi mai greu, calitatea somnului va fi mai bună decât atunci când obișnuiai să bei alcool, întrucât activitatea cerebrală va fi mai redusă în timpul somnului. De asemenea, te vei simți mai energic.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Ce alimente și băuturi nu ar trebui să consumi niciodată pe stomacul gol. Cafeaua e cap de listă
- Metoda scandinavă care promite un somn bun. Ce să schimbi dacă împarți patul cu cineva
- Cum să scapi de coșmaruri și care sunt simbolurile din spatele viselor urâte din timpul nopții...