Covid-19,Pandemic,Coronavirus,Mask,Woman,Home,Covid-19,Lonely,Quarantined,Girl

Cât rezistă noul coronavirus pe diverse țesături. Cercetătorii au identificat materialul pe care Covid-19 supraviețuiește mult timp

Coronavirusul lasă urme adânci în corpul persoanelor vindecate / Shutterstock

Viruși similari cu tulpina care determină apariția noului coronavirus pot rezista pe țesăturile uzate până la trei zile, potrivit oamenilor de știință de la De Montfort University (DMU) din Leicester.

Potrivit Daily Mail, un studiu realizat de cercetătorii de la De Montfort University (DMU) din Leicester a arătat că viruși similari cu tulpina care determină apariția noului coronavirus pot rezista pe țesături până la trei zile.

Citește și: Momentul în care a erupt vulcanul Etna din Italia. Este cea mai semnificativă din ultimii ani, iar norul de fum s-a ridicat la aproape 1.000 de metri altitudine

Conform acestora, materialul pe care rezistă noul coronavirus până la trei zile și de pe care se poate și transmite este poliesterul. De asemenea, experții au stabilit că virusul a rezista 24 de ore pe bumbac sută la sută, în timp ce pe policoton, acesta a supraviețuit doar șase ore.

De asemenea, dr. Katie Laird, care a condus acest studiu, a atras atenția asupra faptului că unele materiale, între care și cele folosite pentru confecționarea uniformelor cadrelor medicale, prezintă un risc de transmitere a viruslui.

”Descoperirile noastre arată că trei dintre cele mai utilizate materiale textile în domeniul sănătății prezintă un risc de transmitere a virusului. Dacă asistenții medicali și lucrătorii din domeniul sănătății își iau uniformele acasă, ar putea lăsa urme ale virusului pe alte suprafețe”, a spus dr. Laird, care ste șefa grupului universitar de cercetarea bolilor infecțioase din cadrul DMU.

Citește și: Au fost identificate noi simptome ale infecției cu noul coronavirus. Care sunt semnele pe care nu trebuie să le ignori

Totodată, experții semnalează faptul că pentru a elimina virușii este musai ca țesăturile să fie spălate cu detergent, la temperaturi de peste 67 de grade Celsius.

Credit foto: Shutterstock 

 

Te-ar putea interesa si:
Ce se știe despre Eris sau EG.5, noua subvariantă Omicron a coronavirusului. Numărul cazurilor de...
Cazurile de Covid-19 şi spitalizările cresc în SUA odată cu răspândirea noii variante EG.5 a...
Ce ar putea determina COVID-19 asimptomatic. Concluziile unui nou studiu al oamenilor de știință

Partenerii noștri

lapte

De ce este laptele alb? Răspunsul surprinzător pe care nu îl știai și explicația științifică pe înțelesul tuturor

Laptele este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, fiind apreciat pentru gustul său...