Numărul cazurilor de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului crește de la o zi la alta în toate colțurile lumii, iar în această situație tot mai multe persoane se întreabă care sunt simptomele cu care se confruntă bolnavii.
Reprezentanți ai Organizației Mondiale a Sănătății au lansat un avertisment cu privire la faptul că riscul ca Omicron să se răspândească rapid la nivel global este ”foarte mare” și, totodată, au subliniat că simptomele date de această nouă variantă a coronavirusului nu sunt foare diferite de celelalte.
”Avem indicii că persoanele infectate cu Omicron dezvoltă forme medii spre severe”, a dezvăluit dr. Maria Van Kerhove, specialist al WHO.
Totodată, aceasta a explicat că persoanele care se infectează cu noua variantă a coronavirusului se pot confrunta cu pierderea mirosului sau a gustului, o tuse persisentă, durere în gât, dar și febră mare, potrivit Metro.
Totodată, dr. Angelique Coetzee a explicat că primele studii de specialitate au arătat că simptomele date de Omicron pot fi tratate acasă, conform euronews.com. Printre acestea se numără durerile de cap, durerile musculare. De asemenea, bolnavii de Omicron n-au experimentat o scădere a nivelului de oxigen din sânge.
Omicron, noua variantă a coronavirusului, are 32 de mutații
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, care a fost descoperită în Botswana, prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta, conform unei prime ''imagini'' realizate de prestigiosul spital Bambino Gesu din Roma asupra acestei noi variante semnalate miercuri de Africa de Sud şi care deja este prezentă în Europa şi în alte părţi ale lumii , relatează duminică AFP.
Citește și: Tulpina Delta face imposibilă atingerea imunității de turmă, anunță șeful Grupului de Vaccinuri Oxford
Pe imaginea tridimensională, care seamănă cu o hartă, ''observăm că variata Omicron prezintă mult mai multe mutaţii decât varianta Delta (care la rândul ei prezintă un mare număr de mutaţii), concentrate preponderent într-o zonă a proteinei care interacţionează cu celulele umane'', explică echipa de cercetători, potrivit Agerpres.
''Aceasta nu înseamnă automat că aceste variaţii sunt mai periculoase, ci pur şi simplu că virusul s-a adaptat din nou speciei umane generând o altă variantă'', aşadar ''alte studii ne vor spune dacă această adaptare este neutră, mai puţin periculoasă ori mai periculoasă'', precizează cercetătorii italieni.
- Te-ar putea interesa si:
- Ce se știe despre Eris sau EG.5, noua subvariantă Omicron a coronavirusului. Numărul cazurilor de...
- Cazurile de Covid-19 şi spitalizările cresc în SUA odată cu răspândirea noii variante EG.5 a...
- Ce ar putea determina COVID-19 asimptomatic. Concluziile unui nou studiu al oamenilor de știință