Persoanele care suferă de anumite afecțiuni preexistente prezintă un risc crescut de a-și pierde viața din cauza infecției cu noul coronavirus, arată un nou studiu realizat de oamenii de știință.
Cercetătorii de la Colegiul de Medicină al Universității Penn din Statele Unite ale Americii susțin că anumite afecțiuni, precum boli cardiovasculare și cele de rinichi, pot spori riscul de deces din cauza coronavirusului cu până la trei procente spre deosebire de persoanele infectate cu Covid-19, dar care nu se confruntă cu alte probleme de sănătate.
Din acest motiv, experții susțin că medicii trebuie să fie foarte atenți la felul în care evoluează starea de sănătate a persoanelor bolnave de coronavirus pentru a le identifica pe cele aflate în categoriile de risc, susceptibile să dezvolte forme severe ale infecției cu noul coronavirus.
”Acest studiu arată că bolile cronice nu sunt obișnuite în cazul pacienților cu Covid-19, însă prezența lor indică faptul că prezintă un risc mai mare de deces”, a declarat dr. Paddy Ssentongo.
”Există o prevalență ridicată a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii arteriale în întreaga lume, în special în SUA. Odată cu persistența COVID-19 în SUA, legătura dintre cele acestea devine crucială.”, atrage atenția expertul, care susține că numărul persoanelor care și-ar putea pierde viața în urma infecției cu noul coronavirus ar putea crește.
Experții au stabilit, de asemenea, că persoanele care suferă de mai multe afecțiuni, între care astm, cancer, boli cardiovasculare, boli cronice ale ficatului ori ale rinichilor, boala cronică obstructivă, insuficiență cardiacă congestivă, diabet, hipertensiune arterială, HIV / SIDA și accident vascular cerebra prezintă riscuri mai mari de a-și pierde viața.
- Te-ar putea interesa si:
- Ce se știe despre Eris sau EG.5, noua subvariantă Omicron a coronavirusului. Numărul cazurilor de...
- Cazurile de Covid-19 şi spitalizările cresc în SUA odată cu răspândirea noii variante EG.5 a...
- Ce ar putea determina COVID-19 asimptomatic. Concluziile unui nou studiu al oamenilor de știință