WhatsApp, celebra aplicație de mesagerie care aparține companiei Facebook, a pierdut milioane de utilizatori după ce a anunțat schimbarea politicilor de confidențialitate. În același timp, însă, Signal și Telegram sunt din ce în ce mai apreciate, fiind descărcate de milioane de persoane.
Potrivit The Guardian, în ultima perioadă, Signal a ajuns la 7,5 milioane de utilizatori la nivel global, iar Telegram la 25 de milioane.
Folosită de aproape două miliarde de utilizatori din toate colțurile lumii, WhatsApp este o aplicație de messagerie pe care o poți folosi pe smartphone-uri, tablete și, de asemenea, pentru computere, datorită inovațiilor WhatsApp Web și WhatsApp Desktop.
De asemenea, prin intermediul aceste platforme poți trimite mesaje text, imagini, videoclipuri, gif, note vocale și audio, dar și pentru apeluri vocale și video. În plus, poți împărtăși locul în care te afli cu diferite contacte, dar și să-ți imporți contactele direct de pe dispozitivul în care este instalat.
WhatsApp beneficiază, de asemenea, de criptare end-to-end, ceea ce înseamnă că mesajele, imaginile și mesajele audio trimise în cadrul unui chat sunt protejate prin criptare de la capăt la capăt. Mai exact, această criptare constă într-un sistem de protecție a confidențialității utilizatorilor care asigură că mesajele sunt citite numai prin numărul de telefon la care au fost trimise.
De cealaltă parte, Telegram, care este folosită 25 de milioane de utilizatori în prezent, este o aplicație ce a fost creată de Nikolai și Pavel Durov, cei doi fraţi care se află în spatele celei mai mari reţele de socializare din Rusia, VK.
Spre deosebire de WhatsApp, această aplicație de mesagerie are în spate un sistem puternic de criptare, motiv pentru care mesajele pot fi accestate de pe diferite platforme, inclusiv de tip desktop. În ceea ce privește trimiterea fotografiilor, utilizatorii pot împărtăși fișiere foto, videoclipuri și alte documente nelimitat. În plus, poţi vedea sesiunile active şi poţi vedea pe ce dispozitive eşti conectat în acel moment. Datorită acestui lucru, poţi descărca orice fişier, oricând, oriunde.
De asemenea, Telegram este o aplicație ce poate fi folosită de grupuri. În mod normal, numărul persoanelor care pot interacționa în același timp poate ajunge la 200. Dacă va atinge acest număr, atunci grupul va deveni un super grup, având o capacitate de 500 de persoane. În plus, această aplicație este disponibilă pentru Android, ios, Windows phone, Windows PC, Mac OS, Linux OS şi chiar prin orice browser.
Citește și: Motivul pentru care capacele de pix au o gaură în vârf. Care este explicația unei companii de pixuri
În ceea ce privește Signal, o altă aplicație spre care au migrat oamenii care au renunțat la WhatApp, aceasta este preferată de utilizatori, întrucât nu colectează niciun detaliu despre ei.
Signal a fost creată în 2010, când o companie numită Whisper Systems a lansat două aplicații: TextSecure (o aplicație de mesagerie criptată) și RedPhone (aplicație online pentru apeluri criptate). În 2011 compania a fost cumpărată de către Twitter, iar aplicațiile au fost clasate drept software open-source.
Ulterior, însă, anul trecut în 2020, mai mulți membri ai Comisiei Europene au declarat atunci că este o aplicație mult mai sigură decât WhatsApp, Messenger sau chiar iMessage. Astfel, Signal este considerată la mod general una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie disponibile. Este open-source, utilizează criptarea end-to-end în mod implicit și, spre deosebire de WhatsApp, nu stochează sau distribuie datele utilizatorilor.
De asemenea, aplicația permite trimiterea de mesaje cu ștergere automată în câteva secunde, minute sau ore și layout-ul este destul de plăcut. Pot fi, de asemenea, efectuate apeluri video și videoclipuri criptate, la fel ca și WhatsApp.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- WhatsApp va avea propria agendă de contacte
- China a ordonat eliminarea WhatsApp şi Threads din App Store. Ce motiv a invocat Beijing
- WhatsApp anunță o nouă schimbare. Ce vor putea face toți utilizatorii în perioada următoare