Rețeaua socială TikTok, care este folosită de milioane de copii, anunță schimbări majore, în încercarea de a preveni manipularea și abuzul în rândul adolescenților.
Potrivit Daily Mail, TikTok va introduce noi reguli privind politicile de confidențialitate, în încercarea de a proteja copiii care folosesc platforma. Astfel, utilizatorii cu vârste sub 16 ani nu vor mai putea primi comentarii de la necunoscuți, clipurile lor nu vor mai putea fi folosite pentru renumitele ”duete” și nu vor mai putea fi marcate ca disponibile pentru descărcare.
De asemenea, reprezentanții companiei au decis să modifice setările implicite din aplicație în cazul utilizatorilor sub 18 ani. Mai exact, cu excepția cazului în care modifică activ setările, tinerii cu vârste între 16 și 17 ani vor avea videoclipurile lor indisponibile pentru descărcare și numai prietenii vor putea înregistra duete.
În plus, pentru fiecare utilizator sub 18 ani, contul de TikTok va fi implicit ”privat”, astfel că doar prietenii vor putea să le vadă clipurile postate.
”Schimbările revoluționare anunțate astăzi marchează un pas în misiunea noastră de a ne asigura că TikTok este o platformă sigură pentru toți utilizatorii noștri”, a spus Alexandra Evans, șefa europeană pentru siguranța copiilor a TikTok.
”Acestea se bazează pe modificările anterioare pe care le-am făcut pentru a promova siguranța minorilor, inclusiv restricționarea mesajelor directe și a transmisiilor live pentru utilizatorii cu vârsta de 16 ani și peste, ca și permisiunea pentru părinți și tutori să stabilească marje de protecție pentru contul TikTok al adolescenților, prin intermediul funcției de asociere familială”, a adăugat ea.
Ce este TikTok
TikTok este aplicația mobilă care le permite utilizatorilor să creeze, dar și să urmărească clipuri video timp de 15 secunde. Clipurile urmărite pe TikTok au pe fundal fragmente din piese muzicale, iar protagoniștii filmulețelor dansează ori cântă. În anul 2017, compania din Beijing, Byte Dance, a achiziționat pentru un miliard de dolari start-up-ul Musical.ly din Shanghai. Era un start-up de succes internațional deja și lansase în 2016 pe piața chineză o aplicație similară care purta denumirea de Douyin și avea peste 200 de milioane de utilizatori. Deci, astăzi aplicația TikTok are la bază vechea aplicație Musical.ly, dar în paralel, în China încă există aplicația Douyin.
În primul trimestru al anului 2019, aplicația TikTok a ajuns pe locul trei în topul celor mai descărcate aplicații din lume. A întrecut în popularitate aplicații precum Facebook sau Instagram.
Credit foto: Shutterstock
- Te-ar putea interesa si:
- Restricții pentru adolescenții care folosesc Instagram. Vor fi plasaţi automat într-un nou tip de...
- Efectele negative ale carantinei din timpul pandemiei de Covid asupra creierului adolescenţilor...
- Schimbare majoră la TikTok. Utilizatorii vor putea publica videoclipuri de 60 de minute