Vineri, 24 mai 2019, de la ora 19:00, “Jurnalul de stiinte” aduce la Digi World “cel mai avansat robot social” din lume. Furhat poate sa zambeasca sau sa se imbufneze si provoaca interlocutorii, spun creatorii lui, la discutii interesante care depasesc nivelul conversatiilor obisnuite dintre oameni.
Furhat ne-ar putea scapa de cozi la ghiseele de informatii si de calculele complicate ale rutelor de calatorie. A fost creat special pentru intampinarea turistilor in aeroporturi si gari, dar poate fi un bun companion si pentru varstnici sau copii. Creatorii lui spun ca stimuleaza imaginatia si creativitatea si, in plus, nu are retinerile sau inhibitiile care pe noi, oamenii, ne impiedica sa comunicam cu ceilalti pe anumite subiecte, a declarat Teodora Safta, realizatoarea emisiunii “Jurnalul de Stiinte”.
In primele luni de testare, Furhat a fost prezent pe aeroportul din Frankfurt si, in curand, va putea fi intalnit in aproape toate garile din Germania. Robotul de doar trei kilograme nu are maini, nici picioare, dar inventatorii lui spun ca nici nu are nevoie. Este mult mai usor de acceptat astfel, pentru ca nu ne inspira teama de roboti-zombi care ne urmaresc peste tot, cultivata de filmele de la Hollywood.
Furhat e capabil sa replice expresii mimico-faciale umane, cunoaste aproape 40 de limbi straine si cateva cuvinte in romana. Teodora Safta ne va dezvalui ce altceva mai poate face robotul, in “Jurnalul de Stiinte”, vineri, de la ora 19:00, pe Digi World si sambata, la 15:30, pe Digi24.
“Jurnalul de stiinte” este singura emisiune din media romaneasca dedicata informatiilor de actualitate din domeniul stiintelor. “Cunoasterea in doze precise” este in fiecare vineri de la ora 19:00 la Digi World si de la ora 23:00 la Digi Life. Sambata de la ora 15:30, emisiunea este transmisa si la Digi24, intr-un format extins care include imagini spectaculoase din documentare stiintifice realizate recent.
- Te-ar putea interesa si:
- Emisiunea „Jurnalul de Științe” aniversează 6 ani de inovație, în doze precise
- Sucurile pot duce la căderea părului. Bărbații sunt cei mai afectați de consumul băuturilor cu zahăr
- Ce se întâmplă cu persoanele care nu beau suficientă apă. La ce riscuri se supun