Urmatorul pas in comunicare va fi direct creier-catre-creier. Doua implanturi vor putea conecta doua creiere, dintre care unul sper sa fie al meu, declara intr-un interviu profesorul Kevin Warwick.
A marcat evolutia stiintei universale! Este cunoscut drept primul om de stiinta devenit cyborg, de unde si supranumele de Captain Cyborg. Institutul de Fizica al Marii Britanii il plaseaza in randul geniilor alaturi de alaturi Einstein si Nobel.
Profesorul Kevin Warwick isi desfasoara activitatea in special in domeniul inteligentei artificiale, roboticii si sistemelor biomedicale. Dupa ce a devenit cyborg, Kevin Warwick afirma ca dispune de puteri similare telepatiei. Prin aceasta tehnologie, creierul unui om poate fi intr-un loc, iar corpul omului in orice alt loc in care exista si o retea.
Oamenii au creat deja roboti cu neuroni umani, dar dimensiunea creierului robotic, care aduna 30 de milioane de neuroni, nu ajunge la dimensiunea celui uman, care are sute de miliarde de neuroni. Dar suntem pe acest drum, iar in 10-15 ani, omenirea va fi animata de discutii aprinse pe tema robotilor cu creier de marimea celui uman. Si atunci ne vom intreba ce fel de drepturi vom oferi acestui tip de roboti? , spunea Kevin Warwick.
In cercetare, prof. Warwick si-a castigat faima prin obtinerea primul impuls uman extra-senzorial si prin prima comunicare pur electronica intre sistemele nervoase a doua fiinte umane.
Asocierea creierului uman la ceea ce numim Inteligenta Artificiala capata in viziunea lui Captain Cyborg o serie de aspecte aparte prin dobandirea de noi simturi, noi mijloace de control si noi modalitati de comunicare.
- Te-ar putea interesa si:
- Dr. Bogdan Ivănescu (DIGIPEDIA): Un curs de prim-ajutor - pregătirea pentru imposibil
- MĂGURELE SCIENCE PARK și DIGIPEDIA: Cum cercetarea și educația colaborează pentru un viitor...
- Expediția Imja Tse 2024: O Călătorie Spre Vârfurile Interioare