Gandeam, urmarind – inainte de autoizolare, fireste – lucrarile unei mese rotunde desfasurata la Academia de Studii Agricole si Silvice (ASAS), tema fiind Agricultura si IT, cum nu se poate mai potrivita pentru ceea ce se va intampla deindata ce COVID-19 isi va recunoaste infrangerea si... se va retrage. Caci evenimentele dramatice ale iernii si primaverii anului 2020 vor avea urmari de uriasa greutate, indraznesc sa spun ca vor determina pur si simplu o revolutie in modul in care civilizatia noastra isi va continua ascensiunea.
Nu va urma o de-globalizare, cred eu, ci, dimpotriva, senzatia ca mai multe miliarde de minti pot lucra impreuna pentru binele comun, mobilizand specia umana. Insa, fireste, legaturile dintre oameni, familiile, retelele umane vor suferi transformari – comportarea individului Homo sapiens va fi alta, asta vreau sa va spun. Iar societatea Sapiens va rezista.
Xenobotii sunt roboti construiti din celule vii. La Vermont Taft University, SUA, biologii au reusit sa creeze roboti zombi din celule stem de broasca. Roboti milimetrici, cu potentiale aplicatii in transportul medicamentelor in trup, in decontaminarea de mici suprafete radioactive sau in biodegradarea deseurilor de mase plastice.
Dar nu orice broasca se califica drept donator de celule stem, „aleasa” fiind Xenopus laevis, parca o vad topaind si prin laboratoarele politehnistilor romani.
Misterele stiintei nu se opresc aici. Daca vreti sa fiti la curent cu ultimele noutati, nu ratati editiile DIGIPEDIA cu reputatul jurnalist de stiinta, Alexandru Mironov. In fiecare vineri de la orele 21:00, pe Digi World.
- Te-ar putea interesa si:
- Dr. Bogdan Ivănescu (DIGIPEDIA): Un curs de prim-ajutor - pregătirea pentru imposibil
- MĂGURELE SCIENCE PARK și DIGIPEDIA: Cum cercetarea și educația colaborează pentru un viitor...
- Expediția Imja Tse 2024: O Călătorie Spre Vârfurile Interioare