Zilele acestea omenirea e invadata de tot felul de stiri contradictorii. Care este insa realitatea? Suntem pregatiti sa facem fata adevarului? In perioada urmatoare, va propunem sa cititi o serie de articole, in care incercam sa gasim explicatii stiintifice si sa urmarim evolutia diferitelor aspecte ale pandemiei actuale. Informatiile ne sunt furnizate de reputatul jurnalist de stiinta, Alexandru Mironov, realizatorul emisiunii Digipedia.
Impotriva coronavirusul 19, universitatile, centrele de cercetare din lumea intreaga lucreaza acum la foc continuu, incercand sa limiteze raul. Daca cele doua razboaie mondiale au fost pana la urma incheiate de inteligenta si eroismul societatii umane, batalia cu criminalii din microlume s-a dovedit intotdeauna dificila.
Bacilul leprei, cel al tuberculozei, virusul gripei spaniole nu au putut fi invinse, multa vreme doar stingerea naturala a molimelor a facut ca specia sa-si continue drumul.
Civilizatia tehnologica a schimbat paradigma, SARS si H1N1 au fost incatusate de politia sanitara inventata de Sapiens, cu victime, ce-i drept si cu efecte economice si sociale post-maladie dar, fara indoiala, Homo faber a invins.
Sa fi fost de ajuns, pentru a ne zgudui din temelii civilizatia, atacul ucigas al unei particule care nici macar nu inseamna cu adevarat viata, o farama de ARN apta sa se furiseze in molecula de ADN, inima Viului? Sa fie vorba – indraznesc eu – de o revolta a Naturii fata de tupeul cu care specia noastra a ignorat si infruntat Selectia Naturala si multe dintre legile Viului? Caci toate speciile respecta „clipa cea repede ce ni s-a dat” (exemplu, un celebru paradox al lui Darwin privind specia elefantilor – la un moment dat, calcula parintele Teoriei Evolutiei, masa totala a elefantilor ce se vor naste avea sa depaseasca masa Pamantului!), cu exceptia lui Sapiens sapiens care, din cauza inventatorilor, inginerilor si a medicinei a sarit cu speranta de viata peste toate barierele pe care ni le-ar fi impus Natura.
Misterele stiintei nu se opresc aici. Daca vreti sa fiti la curent cu ultimele noutati, nu ratati editiile DIGIPEDIA cu reputatul jurnalist de stiinta, Alexandru Mironov. In fiecare vineri de la orele 21:00, pe Digi World.
- Te-ar putea interesa si:
- Descoperă tehnologia care redefinește lumea, pe 1 Decembrie, la Digi World
- Dr. Bogdan Ivănescu (DIGIPEDIA): Un curs de prim-ajutor - pregătirea pentru imposibil
- MĂGURELE SCIENCE PARK și DIGIPEDIA: Cum cercetarea și educația colaborează pentru un viitor...