650x430-1.jpg

Pădurea

In decembrie 1947, presedintele Iugoslaviei, Josip Broz Tito, a vizitat pentru prima oara Romania. Regimul comunist i-a oferit o primire fastuoasa care, conform obiceiului, trebuia insotita si de un cadou pe masura. Alegerea a cazut asupra unui tablou din tinerete al pictorului Ioan Andreescu, "Crangul desfrunzit". Intamplarea a facut ca tanarul critic de arta, Radu Bogdan, sa afle de trista instrainare a operei de arta.

Radu Bogdan a facut o adevarata pasiune pentru opera sa si, in anii '60, s-a hotarit sa faca o monografie pe masura marelui pictor. Dupa lungi demersuri, acesta a obtinut aprobarea autoritatilor iugoslave pentru fotografierea tabloului aflat in resedinta lui Tito, pe insula Brioni.

Ce s-a intamplat, de fapt? In momentul cand au dat jos tabloul de pe perete si au inceput sa-l scoata din rama, au aparut niste fire, iar la capatul lor - microfonul. Consecintele? Din pura intamplare,
visul unui critic de arta, a influentat realitatea unui stat intreg.

Documentarul „Padurea” ecranizeaza un episod din existenta umana care, dupa legile probabilitatii, e aproape imposibil sa se petreaca.

Te-ar putea interesa si:
Lunea la muzeu
Tinutul Buzaului
Orasele nestiute ale Italiei

Partenerii noștri

Mars,-,The,Red,Planet.,Martian,Surface,And,Dust,In

Noi date susţin ipoteza existenţei apei lichide la adâncimi mari în subsolul lui Marte

Noi dovezi convingătoare susţin ipoteza existenţei apei în stare lichidă la adâncimi mari în...